Mansikkakakku resepti

Photo by amirali mirhashemian on Unsplash
Tämä resepti kunnioittaa perinteisiä makuja, jotta saat maistuvaan kesäiseen mansikkakakkuun ihanan tutun maun. Kakku on raikas, ihanan makea ja täydellinen kesäjuhliin!
Mansikkakakun ainekset
Mansikkakakkupohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Mansikkakakun täyte
- 5 dl vispikermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 400 g tuoreita mansikoita (voit käyttää myös pakastemansikoita, jos teet kakun talvella)
Mansikkakakun koristeluun
- Tuoreita mansikoita
- Mintunlehtiä
Työvaiheet
- Mansikkakakkupohja: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm). Paista uunissa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Mansikkakakun täyte: Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin. Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja kääntele ne täyteseoksen joukkoon.
- Mansikkakakun kokoaminen: Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Levitä täyte väliin. Aseta viimeinen kakkupala päälle ja painele kevyesti.
- Mansikkakakun koristelu: Koristele mansikkakakku tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä. Voit myös valuttaa päälle hieman sulatettua suklaata tai kinuskikastiketta, jos haluat tehdä siitä entistä herkullisemman.
Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat ja täyte hyytyy kunnolla.
Nauti raikkaasta ja kesäisestä mansikkakakusta ystävien ja perheen kanssa.