Mansikkakakku

Mansikkakakku resepti

Tämä resepti kunnioittaa perinteisiä makuja, jotta saat maistuvaan kesäiseen mansikkakakkuun ihanan tutun maun. Kakku on raikas, ihanan makea ja täydellinen kesäjuhliin!

Mansikkakakun ainekset

Mansikkakakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Mansikkakakun täyte

  • 5 dl vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 400 g tuoreita mansikoita (voit käyttää myös pakastemansikoita, jos teet kakun talvella)

Mansikkakakun koristeluun

  • Tuoreita mansikoita
  • Mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Mansikkakakkupohja: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm). Paista uunissa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Mansikkakakun täyte: Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin. Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja kääntele ne täyteseoksen joukkoon.
  3. Mansikkakakun kokoaminen: Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Levitä täyte väliin. Aseta viimeinen kakkupala päälle ja painele kevyesti.
  4. Mansikkakakun koristelu: Koristele mansikkakakku tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä. Voit myös valuttaa päälle hieman sulatettua suklaata tai kinuskikastiketta, jos haluat tehdä siitä entistä herkullisemman.

Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat ja täyte hyytyy kunnolla.

Nauti raikkaasta ja kesäisestä mansikkakakusta ystävien ja perheen kanssa.