Koskenlaskija makaronilaatikko

Photo by Tina Witherspoon on Unsplash
Makaronilaatikko on suosittu suomalainen ruokalaji, jota usein muunnellaan eri tavoin. Tässä on versio, joka sisältää Koskenlaskija-sulatejuustoa tuomaan erityistä makua ja kermaisuutta.
Koskenlaskija makaronilaatikon ainekset:
- 400 g makaronia
- 400 g jauhelihaa (naudan, sian tai sekoitus)
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 1 pala Koskenlaskija-sulatejuustoa (n. 200 g)
- 5 dl maitoa tai kermaa
- 3 munaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/4 tl muskottipähkinää (valinnainen)
- Voita tai öljyä paistamiseen
- Juustoraastetta pinnalle (valinnainen)
Koskenlaskija makaronilaatikon ohjeet:
- Makaronin keittäminen: Keitä makaronit pakkauksen ohjeiden mukaisesti, mutta vähennä keittoaikaa noin 1-2 minuuttia, jotta ne ovat al dente. Valuta ja jätä sivuun.
- Jauhelihan paistaminen: Kuumenna pannulla hieman voita tai öljyä. Lisää hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipuli. Kuullota kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää jauheliha ja paista kunnes se on kypsää ja kauniin ruskeaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Munan ja maidon sekoittaminen: Riko munat kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää maito tai kerma, suola, pippuri ja muskottipähkinä. Sekoita hyvin.
- Kokoonpano: Ota uunivuoka ja voitele se kevyesti. Levitä puolet makaroneista vuoan pohjalle. Lisää päälle puolet jauheliha-sipuliseoksesta ja puolet Koskenlaskija-sulatejuustosta. Toista kerrokset. Kaada päälle muna-maitoseos.
- Paistaminen: Ripottele päälle juustoraastetta, jos haluat. Paista uunissa 200°C:ssa noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti kullanruskea ja sisus on kypsää.
- Tarjoilu: Anna Koskenlaskija makaronilaatikon levätä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi vihreän salaatin kera.
Nauti herkullisesta Koskenlaskija makaronilaatikosta!